Hur du hanterar ett nej

Så här i lågkonjunktur är det många som söker jobb. Samtidigt är det färre tjänster som utannonseras. Det här betyder en större chans (risk) att få ett nej. Hur hanterar man då ett avvisande? Följande är från Metro Jobb 27 augusti:

Klandra inte. Inse att "nej" varken är bra eller dåligt. Det blir vad du gör det till. Gör varje "nej" meningsfullt genom att fundera över vad du kunde gjort annorlunda. Klandra inte dig själv för att du inte har räckt till, utan bli istället nyfiken på vilka lärdomar som går att få.

Ett jobb i sig. Se avvisningarna som en del av "jobbet". Betrakta ditt jobbsökande som ett jobb. Oavsett om du siktar på att bli vd, entreprenör eller något annat på sikt har du nu ett fritt jobb utan chef där arbetsuppgifterna är att sälja dig själv, bygga nätverk, möta motgångar. I jobbet ingår också att motivera dig själv när det är tungt - något du alltid kommer att ha nytta av.

Ta chansen. Avvisningarna kan stärka din självkänsla. Ta chansen att upptäcka att du är värd precis lika mycket även om du får många nej. Varje avvisande är resultatet av en serie faktorer där flera saker ligger utanför din kontroll. Mår du dåligt, beror det inte på dem, utan på de tankar du själv skapar kring dem. Häng inte upp ditt liv på resultaten utan lär dig i stället att vara fullt ut närvarande i varje stund i livet.


Kommentarer
Postat av: Michael Jackson | Minnesblogg

Ha en bra dag! :)

2009-09-12 @ 19:33:49
URL: http://mjackson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0