Undvik hindren

Är du också i startgroparna att börja ditt nya liv? Själv har jag några saker som jag vill uppnå under året. Som jag skrev i föregående inlägg kan det uppstå hinder på vägen. Dessa tänkte jag gå in på lite närmare och diskutera här, och jag använder träning som exempel.

Se till att proritera och se det som en investering väl värd pengarna. De vanligaste ursäkterna till att man inte fullföljer planerna är att inte ha tid eller råd. Tid får man sällan utan det är något man måste ta sig. Vill du träna är en bättre målsättning att du ska träna x antal gånger i veckan, istället för träna när man "får tid över". All träning kräver ett visst mått av prioritering. Ett gymkort är inte gratis men att bry sig om sin kropp och hälsa är en av de bästa investeringarna du kan göra i ditt liv.

Gå inte ut för hårt. Många säger att de ska träna sex dagar i veckan och så ger de upp när de inte klarar av det. Då ska man komma ihåg att lite träning är bättre än ingen alls. Det handlar om att skapa en god vana. Gällande träning visar erfarenheten att två gånger i veckan är vad som krävs för att skapa en regelbunden träningsvana.

Sätt upp ett mål som du själv önskar nå. Många vill lyckas med något för att samhället eller någon annan förväntar sig det av en. Det är irrelevant vad någon annan tror eller tycker. Vad vill du?

Berätta om målen för rätt personer. Var försiktig med att berätta om dina mål för sådana som skulle bli avundsjuka om du lyckas. Det är bättre att prata med sådana som ger dig energi istället för att ta den.

Ha tålamod. En del tänker inte på de förberedelser som krävs utan tror att man kan lyckas från den ena dagen till den andra. Att ändra sina vanor kräver förberedelser och tålamod. Här hjälper det till att man har skrivit ner sina mål; det ger mer eftertanke än att stå fem i tolv och lägga ett nyårslöfte.

Ge inte upp när det börjar bli motigt. För att riktigt förankra en ny vana krävs 3-6 månader. Då blir det en del av din nya identitet. Det kan kännas motigt i perioder i början, kämpa då vidare och tänk på att vanan bara inte har satt sig ännu och snart kommer det bli en naturlig del av ditt liv.

För att citera en kompis: - Ba' gör't!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0