Bli effektivare - 7 tips

Det nya året är i full gång. Projekten och arbetsuppgifterna hopar sig framför oss. Det kan vara lätt att fastna i upplevelsen av allt det vi har att göra. Nedan är sju tips av professionella coachen Emma Pihl på hur du får saker gjorda och blir effektivare i din vardag.

1. Planering. Se till att ha att göra-listor. Där kan du lätt få tillfredsställelse genom att bocka av uppgifter. Plocka sönder varje punkt på din att göra-lista så att uppgifterna bli små och enkla och tar lite tid.


2. Skapa förväntningar. Skapa förväntningar hos dig själv och hos andra. Berätta för dig själv vad du förväntar dig av dig själv idag. Berätta också för andra vad de kan förvänta sig av dig. Exempelvis: du kan förvänta dig att jag är i tid, du kan förvänta dig att jag levererar en rapport på fyra sidor eller du kan förvänta dig att jag har gjort åtta försök till nästa tillfälle. Se till att endast skapa förväntningar som du kan kontrollera.


3. Deadlines. Sätt dina egna deadlines. Vet du att du jobbar bäst under tidspress och nära deadlines? Sätt dina egna deadlines genom att ha annat inbokat så att du måste bli klar till en viss tid.


4. ‘Hellre att än hur'. Mitt favoritmotto säger: sätt igång, kasta dig ut, börja göra snarare än att kontrollera att det blir perfekt och kontrollera detaljer innan du börjar.

5. Självbild. Genom att se dig själv som en effektiv människa gör att du väljer och agerar utifrån den själbilden. Hur gör och agerar en effektiv person? Studera effektiva personer, härma, fråga och få kreativitetstips och testa hur de fungerar på ditt liv.

6. Tempo. Skapa förutsättningar för ditt favorittempo. Gillar du att det händer massor och att det är fullt ös så var och verka i en sådan miljö. Lyssna på musik som föder det tempot i dig och så vidare. Gillar du lugn och avslappning, sök dig till ett sådant sammanhang.

7. Inspirationskällor. Blanda upp ditt görande med miniinspirationspauser. Uppgifter som ger energi, telefonsamtal, människor, ljudfiler, youtube-klipp, allt som kan ge dig och göra dig full av bubblande energi.

Ta ett steg i taget, du fixar det lätt!


Kommentarer
Postat av: delinda

to-do listor är the shit ;)

2009-03-02 @ 17:36:21
URL: http://www.delinda.se
Postat av: PA-Kickan

Mmhn, de känner vi till!

2009-03-02 @ 17:41:48
URL: http://pakickan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0