Om

Förändring i organisationer kan bero på olika saker, till exempel omstrukturering, uppköp eller att man valt en ny strategi. I vissa fall ska kompetenser bytas ut, i andra fall ska medarbetare omplaceras och i ytterligare andra fall behöver man bli färre. Många ser förändring som något negativt, men kan det finnas något positivt med förändring?

En del människor som står inför ett vägskäl och ska finna en ny bana i livet, tenderar att tänka "det är ingen idé att jag försöker, det kommer aldrig hända". Katinka Kubenka, som gästföreläste igår, citerade Kjell Enhager och sa att istället för att tänka att det inte kommer fungera, tänk "Om det kommer hända, hur skulle det vara?". Tänker du så riktas fokus mot att du kan klara det och du ställer också in dig på detta. Det är samma princip som bakom The Human Element - med ökad självinsikt och förståelse för vad som blockerar dig så ökar din handlingskraft och du blir effektivare.

"Det ska kanske regna i helgen, men om det blir fint väder, hur skulle det vara..."
"Om jag får det här jobbet, hur skulle det vara..."
Har du något eget exempel? Fundera.


Kjell Enhager är coach till idrottsmän och inom näringslivet och föreläser inom ledarskap och motivation. Hans hemsida hittar du här.

Right Management tillhandahåller omställningstjänster och utför regelbundet utvärderingar av dessa. Katinka Kubenka uttalar sig bl a om dessa programs syfte och mål i Rights nyhetsbrev från november i fjol. Här går också att se vilka observationer som gjorts gällande coachingens effekt på deltagarna, deras syn på sig själva och deras nya möjligheter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0