Söker du jobb?

Jag hittade en jobbsajt med länkar till andra jobbsajter... En enkel sida med värdefulla jobbsökartips direkt på startsidan. Här är sidan och nedan har jag klippt in några av tipsen.


Söker du efter jobb? Bild: www.sjukgymnastforbundet.se/.../default.aspx

Tre tips för att få ett jobb...

1. Sök många jobb - Sök alla de lediga jobb du hittar plus alla de andra ställen du kan tänka dig att jobba på. Många gör felet att de söker ett par jobb och sedan väntar de på ett svar. Blir det nej, så får man börja om. Sök istället många jobb hela tiden!

2. Kontakta företaget - Efter du har skickat in din ansökan så ska du kontakta företaget igen för att visa att du vill jobba där. Ring eller åk dit, bara du hör av dig igen. De flesta företag får in väldigt många ansökningar och kan bara läsa igenom några. Om du hör av dig och visar att du verkligen vill ha jobbet, är det stor chans att företaget blir mer intresserad av dig.

3. Ge inte upp - Fortsätt att sök tills du hittar ett ledigt jobb. Det kan löna sig att även kontakta arbetsgivare som du vill arbeta hos, även om de inte har några lediga jobb utannonserade.

Fem tips för att få det jobb du vill ha...

1. Skaffa dig en målsättning - Vad vill du helst av allt jobba med?

2. Gör en plan - Gör en plan för hur du ska få jobbet. Vad behöver du göra? Behöver du utbilda dig och skaffa dig mer kunskap?

3. Gör det nu - Skriv ner ditt mål och din plan över vad som behöver göras. Sätt sedan igång och gör det som behövs göras för att få jobbet.

4. Skulle du anställa dig själv? - Konkurrensen bland alla lediga jobb kan vara stor och därför behöver du bli en sådan person som företagare vill anställa. Hur agerar en sådan person? Du vet garanterat svaret! Sträva mot att bli en sådan person som du själv hade anställt om du själv hade varit företagare.

5. Läs på om företaget - Ta dig tiden för att läsa på om företaget och den bransch det handlar om. Det har du stor användning för när du pratar med dem. Om du är påläst och visar att du tar egna initiativ så har du kommit en bra bit på vägen.

Källa: http://lediga-jobb.nu/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0