HR-after work på Hamilton

I kväll har jag varit på en spännnade HR-after work på Hamilton advokatbyrå. Jag tillsammans med andra fd HR-studenter från Iterum blev inbjudna av Fredrika Skoog som kom i kontakt med oss genom just Iterum där hon varit gästföreläsare vid flera tillfällen. Fredrika är advokat specialiserad på arbetsrätt och corporate och har sedan lång tid arbetat som stöd till HR, ledningsgrupper och styrelser i många olika företag. Hennes önskan var att utöka kontakten med oss för erfarenhetsutbyte av personaljuridik och målet är att träffas ett par gånger om året för att diskutera de juridiska personalfrågor som vi stöter på i praktiken på våra företag.

Det gick till så att vi fick skicka in HR-relaterade frågor i förväg, Fredrika valde ut några och presenterade förslag till lösningar på dessa, samtidigt välkomnades diskussion och funderingar från oss. Frågestund och diskussion pågick under cirka 1,5 timma och avslutades sedan med lite mat och mingel.

Kvällens agenda bestod av ämnena: Vad ska man tänka på när man anställer en trainee? Vad gäller vid provanställning? Kan anställningen villkoras av t ex godkänd hälsoundersökning, godkänt utdrag från belastningsregistret? Behövs avtal för frilansare/egenföretagare? Vad bör man tänka på vid utformning av en IT-policy? Jag kommer presentera frågeställningarna i inlägg på bloggen framöver. Håll utkik!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0