Shoppingkväll med Esprit och Damernas Värld

Tips om vårens trender under kvällens shoppingevent.
 
I kväll var jag och min syster tillsammans med hennes två kollegor på Espritbutiken i Gallerian för ett shoppingevent. En kväll fylld av dryck, tilltugg, musik och mingel. Vi fick också nya numret av Damernas Värld, fullmatat med sommarens mode, härliga reportage och första delen i Mari Jungstedts följetong. Eventet pågick mellan klockan 18-20 och det var då 20 % rabatt i hela butiken. Jag hittade en snygg svart klänning som var plisserad framtill som passar både på jobbet och på afterworken. Skönt avbrott från rapporteringen från Husby.

Esprit och Damernas Värld bjöd in till shoppingkväll i Esprits butik.

Solig säsongsinvigning på Josefina

Ett varsit glas vitt, ett leende och strålande sol är allt som behövs. På uteserveringen Josefinas säsongsinvigning.
 
Jag hade riktigt trevligt med L i torsdags (16/5) på säsongsinvigningen av Josefina ute på Kungliga Djurgården. Vi hängde mest i solen och hade en underbar kväll med prat och mycket skratt.
 
 

Jag har tränat duktigt i veckan. Yoga i måndags, ben-, rygg- och axelträning med min PT i tisdags, Body COMBAT i onsdags, ridning i fredags och Hot MOJO (Carina Berg var också där!) plus cykling igår (3,5 mil) och dubbelpass i dag (Body COMBAT och Organic Bodywork). Det ser inte ut som det händer överdrivet mycket efter min styrke- och konditionsträning, men känslan är så skön och det får vara huvudsaken. Äter med god aptit och sover gott! Behöver jag säga att jag är parkerad i sängen redan? Min kropp och mitt psyke behövde det.Och jag ligger kvar för nu ska jag heja fram Sverige till VM-guld i hockey. Heja, heja, heja!

Racerhybrid och cykelregler

Depåstop på Café Tornhuset
 
I lördags hojjade vi som sagt till Gustavsberg, sträckan dit blev fyra mil. Efter Nacka var det jättefin landsväg en bit från de stora motorvägarna. På vägen hem tog vi en genväg tillbaka till Stockholm och innan jag var hemma i Danderyd hade jag cyklat ytterligare tre mil. Mer cykelträning blir det i morgon till jobbet och på lördag då jag och D ska ses och cykla långdistans igen. Heja, heja.
 
Precis som i golf och tennis, finns det vissa klädregler i cykelsporten. De riktigt inbitna följer dessa slaviskt. Själv har jag det nödvändiga. Använder cykelhandskar för att minska vibrationer och skydda vid en ev vurpa, glasögon som skyddar mot insekter, smuts och vind och så såklart cykelhjälm. I övrigt tänker jag praktiskt. Jag vill ju ha en så jämn solbränna som möjligt så vid soligt väder kör jag med linne och jag använder mtb-skor eftersom jag kan använda dem även på spinningpass på gymmet! Vindjacka om det är kyligare och blåsigt. Min devis är att det är huvudsaken att man kommer ut och cyklar. Att jag har skaffat en racerhybrid istället för racer beror på att jag vill kunna cykelpendla till jobbet, med pakethållare för cykelväskor istället för att ha rygga med handduk och ombyte, och så något mindre risk för punka med grövre, mönstrade däck. Tjing!
 
Fantastiskt att komma fram till energidepån i Gustavsberg,med glass och smoothie på Café Tornhuset.
 
Här är förresten cykeln, som är en racerhybrid Nishiki Pro SLD med Shimano Tiagraväxlar och Shimano hydrauliska skivbromsar. Inköpt i påskas på Sportson Danderyd.

Cykel, simning, ridning, blomster och härlig värme

 
Känns det inte som att sommaren kom direkt i tisdags? Uppemot 20 grader i hela landet och underbart solsken. Det gör mig extra peppad för träning och utomhusaktivitet.
 
När jag kom till Ekebyhovs slott i Ekerö vände jag tillbaka hem igen, en cykeltur på sex mil i söndags.
 
Om en timme ska jag träffa D för att cykla till Gustavsberg. Jag försöker cykla till jobbet en dag i veckan och ägna antingen lördag eller söndag och andra lediga dagar till cyklingen. I söndags blev det en tur till Ekerö och tillbaka i perfekt cykelväder - soligt och inte för varmt och inte för kallt. På Kristi himmelsfärds dag, i torsdags, blev det en kortare tur ut på Djurgården med D och sen hemåt, efteråt in till stan och en sväng till badhuset. Eftersom det bara är en månad mellan Tjejvättern och Vansbrosimmet har jag börjat simträna parallellt med cyklingen. Det blev några vändor i 25-metersbassängen på Eriksdalsbadet, och såklart ut en sväng i utomhusbassängen och njuta av solen och bubbelpoolen. I går blev det ridning som vanligt på fredagar och vi fick för första gången testa att rida utomhus. Helt underbart! Ha en skön helg - ut och njut av underbart väder.
 
Kungsan stod i full blom i tisdags. Jag gjorde butikspraktik på en H&M-butik i city och njöt av en glass efter jag slutade vid tre.
 
Skinnjackan hade jag lätt kunnat skippa denna dag...
 
Uteritt i går med ridskolan i Överby.
 

Tjejklassikern

Tjejvasan 23 februari 2013, här med Kajsa i startfållan.
 
Mitt mål för året är att genomföra Tjejklassikern. Så, då var det sagt och jag känner den sociala pressen. :) I slutet av februari skidade jag 3 mil från Oxberg till Mora (se bild) och om drygt en månad bär det iväg för att cykla Tjejvättern, 10 km:s landsvägscykling. Jag har fått lov att ge mig in i en helt ny värld och fått göra en del nya saker i och med beslutet att köra detta cykellopp. Jag köpte min dyraste cykel ever, köpte utrustning till ett värde av nästan lika mycket som cykeln, vilket inkluderar cykelhjälm, vindtäta kläder, cykelbyxa med blöja (!) glasögon och cykelhandskar.
 
Jag har fått lära mig att det är ett kritiskt läge att bromsa och stå still med denna cykel eftersom jag behöver lossa skorna från pedalerna först - ut med hälen bara! Min högerarmbåge fick känna av denna nya lärdom förra veckan och mitt nyskrubbade högerknä vittnar om hur lätt det är att glömma... Lustigt att när man tycker att det är som mest läskigt, i hastigheter kring 35-40 km/h i nedförsbackar, så händer nada. Medan när man står still, så plötsligt är det risk för "allvarliga" skador, haha.
 
Vilken frihetskänsla det är att svischa fram över vidderna. Särskilt fint är det runt Drottningholm, nästa gång jag är ledig vill jag hinna åka till Ekerö där det ska vara så vackert och superfina cykelvägar.
 
Så här smutsig blir man i ansiktet efter en 5,2 mils cykeltur.
 
Så här ser Tjejklassikern ut i sin helhet:
  • genomföra ett av skidloppen Kristinaloppet 30 km eller Tjejvasan (23 feb)/Kortvasan 30 km
  • cykla Tjejvättern 100 km (8 juni)
  • simma Vansbro Tjejsim 1 km (6 juli)
  • springa Lidingö Tjejlopp 10 km (29 sept)

RSS 2.0