Juli månad

Summerar jag juli månad så har det hänt mycket kul som till exempel Britneykonserten, min barndomskompis bröllop och såklart resan till Halmstad. Jag har varit hemma i Skutskär och solat, i Gävle och festat samt på Eskön och åkt snabb racerbåt. Fartgalen som jag är var det höjden av lycka. Den underbara dagen med sol och bad på Smedsuddsbadet följt av grillning och kvällsdopp vid Långholmen. Besöken på Gröna Lund och Skansen samt spökvandringen i Gamla stan. Lite nytta har jag gjort också - jag skrev kontrakt där jag kommer att göra min praktik i höst. Och så har jag läst Härskartekniker av Elaine Bergqvist - ett hett boktips!

Nu är det drygt en vecka kvar tills skolan börjar igen och i samband med det kommer bloggen återgå till sitt vanliga jag, dvs handla om HR, jobbsökande, karriärfrågor och personlig utveckling. Varvat med vardagsbetraktelser. :-)


En björn på Skansen. Jag tyckte alla djuren verkade ha ont om mat. Jag låter denna bild tala för sig själv...


Den här veckan och strandtips

Den här veckan har har jag testat Fredhällsbadet för första gången. Det är synd att det ligger en bra bit från mig då det visade sig vara ett riktigt smultronställe, bra klientel på övriga besökare, lugnt och stilla, lätt att ta sig ett dopp och så kan man välja om man vill ligga på klippor eller en träramp, dvs man slipper sand!
Här listar förresten Stockholms turistbyrå stadens bästa badplatser.


En pärla mitt i storstan. Fredhällsbadet i Stockholm, Kungsholmen. Bild: sv.wikipedia.org

Jag har också varit på Skansen, gått en runda för att kolla sommarrean på stan samt tagit en fika med en arbetskamrat från extrajobbet. Ikväll fredag blir det lugnt, men så körde jag en tredagars förra veckan...


- Hej, jag heter Björne


Fikar man på Coffee by George i Soukgallerian kan man få så här tjusiga kladdkakor. 42 kr går de loss på. Styck.


Ghost walk och Sky barNu kan det tolkas som att jag tog hissen nio våningar ner i underjorden för att leta spöken. Nej riktigt så spännande var det inte. För ett par veckor sen såg jag en skylt om en guidad spök- och historietur i Gamla stan. Förra helgen deltog jag och en vän i denna, Stockholm Ghost Walk som den heter, fylld av historia och mystik. Genom de mörka gatorna och gränderna fick vi en lektion i medeltida avrättningar, hemsökta hotell och andra oförklarliga fenomen. Det var roande och intressant, nåt jag kan rekommendera men så värst skrämmande var det inte.
Trångaste gränden i Gamla stan: Mårten Trotzigs Gränd 1-3

Kvällen fortsatte via middag på Flyt och en öl i Gamla stan till den intill centralstationen belägna SkyBar. Det är en inglasad bar som ligger på Radisson SAS Hotels nionde våning. I hissen finns det bara två knappar (som bilden ovan visar); en för markplan och en för våningsplan 9. Där blev det min favoritdrink - Mojito! Kvällen fortsatte till Ljunggrens på söder, sedan East på stureplan och som den utekväll det blev avslutades allt på Village framåt 5-snåret.


På SkyBar med drinken Mojito. Här gick allt fortfarande lugnt och beskedligt till...

Utmaning 2

Jag var på ett underbart bröllop häromveckan när en av mina barndomsvänner gifte sig. Många gamla kompisar och bekanta fanns på plats vilket gjorde tillställningen extra festlig. Bruden sken i kapp med solen och inte ett öga var torrt när de tu, som har varit tillsammans i tolv år, knöt äktenskapens band.

Apropå det här med att våga göra saker. När jag i december fick reda på att det skulle bli bröllop tänkte jag: hur vore det om jag skulle hålla ett bröllopstal? Tanken har mognat och så bestämde jag mig. Jag ska göra det. Vid middagen var jag rejält nervös, och blev lättad varje gång toastmastern klev upp och det visade sig att det var någon annans tur istället för min. Samtidigt blev jag mer och mer nojig för varje gång jag slapp. Snart var det bara jag kvar. Och så var det dags. Det var bara att resa sig upp och gå från ord till handling. På två minuter var det över, ungefär lika snabbt som en berg- och dalbanetur, jag höll mitt första offentliga tal. Det var grymt nervöst, men jag hade klarat utmaningen och det gjorde mig lättad - jag dog inte, utan mådde ganska bra.


I kyrkan, inväntandes den vackra bruden


Naaw, de nyblivna makarna marscherar ut ur kyrkan


Vackra julidagDenna juli månad har inte varit den allra soligaste men den 17 juli var en varm och solig högsommardag. Jag låg ute vid klipporna i Danderyd medan andra åkte vattenskidor. Jag laddade för morgondagens bröllop och utmaning...

Utmaning 1

Det finns en positiv sak med att bli äldre och det är att jag blir mer och mer medveten om vad jag faktiskt klarar av, kalla det att bli klokare om du vill. Jag har kunnat åka olika varianter av berg- och dalbanor med och utan loopar tidigare men aldrig någonsin vågat åka motsvarigheter till Fritt fall. Det är nåt med den hisnande känslan i magen... I alla fall så var jag på Gröna Lund häromveckan med min killkompis K och då gav jag utmaningen till mig själv att våga åka den där höga som funnits där så länge jag kan minnas, Katapulten.

Som uppvärmning åkte vi Vilda musen. Därefter Tele2 Insane, en ny berg- och dalbana med häftiga G-krafter och hög hastighet. Den var läskigare än jag trodde. Men inget kan vara värre än att falla fritt, tänkte jag och så var det dags. Jag skulle åka Katapulten. Ångesten gjorde sig påmind i kön. Men jag hade ju bestämt mig så det var bara att bita ihop. Ett krav hade jag: inte sitta in mot parken. Jag ville inte dela min dödskamp med någon.

Jag satte mig tillrätta. Lät killen kontrollera att bältet satt som det skulle (viktigt). Sedan tittade jag rakt ut i tomma intet för jag visste ju att nu var det point of no return. Killen med mic:en välkomnade oss och sa att vi kunde räkna ner från fem tillsammans, "Fem, fy....." Whiiiiiiiii! Så var vi uppe, oj häftig utsikt över parken. Aaaaaaaah magen!, det kändes som något som inte motsvaras av enbart ordet pirr. Tusen resor värre och spänn, spänn, spänn!... Efter vad som kändes som en evighets tyngdlöshet, släpptes vi lika fort ner som vi åkt upp. Jahapp. Så var det över. Inte var det så farligt som jag i alla dessa år hade trott. Mission accomplished och jag var mycket, mycket nöjd.


Ruggigt nöjd med mitt sockervadd. Kolla in killen till höger med kexchokladen. - Spelar ingen roll - det finns inget bättre än en sockervadd en varm sommardag på Grönan.


Förväntansångest resulterar tydligen i olika ticks... eller så hade jag pommes frites i munnen som jag ville dölja i bild. Katapulten i bakgrunden.Så här glad var jag när jag hade åkt Katapulten.


Det började skymma. Till höger är Djurgårdsfärjan som avgår varje kvart från Slussen.


Det var en bra dag på Grönan och utmaningen hade jag klarat.


On The Beach


On The Beach med Sonic Palms

Men det här är min absoluta favorit. Check it out. Härliga stränder i videon, än finns tid att njuta av havet, solen och värmen.

Remixed Love Game


Love Game (Club remix) med Lady Gaga

En av mina favoritlåtar på dansgolvet just nu.

Men versionen på Spotify som heter LoveGame Dave Aude Radio Edit är aningens bättre.

Britney concert

Jag såg Britney i Globen förra veckan. Wow vilken show, en massa akrobater och dansare, fullt ös från första stund en och en halv timme framåt. Grymt inspirerande. Jag läste att det är den mest påkostade konserten i Globen någonsin. Och det vill inte säga lite. Dock körde hon playback rakt igenom sånär som på My Baby, en vacker ballad som hon sjöng hängandes i en gunga från taket, hon kan ju sjunga - hon hade gärna fått sjunga mera live!

Min upplevelse av showen är också att de många dansarna finns där för att ta bort en del press från Ms Spears, trots att alla blickar ändå hamnar på henne hela tiden finns det mycket runtomkring som "distraherar" om man så vill. Men vacker som få så kommer hon ju undan med det mesta. Se bilder från showen nedan. En del är lånade från Marie Serneholts blogg, övriga är egna.Bild lånad från Marie Serneholts blogg


Bild lånad från Marie Serneholts blogg


Skönsjungande Britney. Bild lånad från Marie Serneholts blogg


En lång (på styltor) och en kort (dvärg)


Läcker show minst sagt


Meterhöga eldlågor sprutade upp runt scenen, var inte tillräckligt snabb med kameran...


Extranumret Womanizer


Ge-KåsfyndEn del av det jag shoppade i Ullared.


Halmstad och Tylösand

Ja förra veckan var vi ju till Halmstad och det blev några dagar med stundom mulet, stundom soligt väder och en hel del fest. Första kvällen blev vi inbjudna till bakluckeförfest och efter lite schyst partymusik från bilstereon begav vi oss till nattklubben Leifs Lounge. Där blev det rosévin och fishermansshots och massor av dans. På fredagen blev det shopping och på kvällen middag inne i Halmstad på Lilla Helfvetet med ett annat gäng tjejer från Stockholm. På lördagen tittade vi på en strandrugbyturnering men gick snart hem och solade i lä av stugan istället. På väg till after beachen erbjöds vi skjuts med ett par killar och efter någon öl på after beachen gick vi och åt på Restaurang Punch. Efter tillfixning och förfest på vandrarhemmet gick vi på lördagen ut på Leffes igen. Hetaste nattklubben i Tylösand lämnade inget i övrigt att önska, stämningen var på topp, mycket med folk och några nya bekantskaper. På vägen hem på söndagen gjorde vi ett stopp vid shoppingparadiset Ge-Kås. En skön avslutning på en tokig och rolig resa.


Bakluckefest med Magnus och Oscar, som hade blivit brunbrända på sina golfrundor i Tylebäck


På Leffes med vår nya kompis MikeTylösandstranden, dock kallt och blåsigt. Typiskt svensk sommar!


Det blev varmt lagom till after beachen


Bra drag


Solglasögonprydda A och jag


Middag på Punch med killarna som skjutsade oss till after beachen


På Leffes


Med vår nyvunna kompis Emil på Leffes


Bild: www.leifslounge.se

Söders höjder i sommarklädnad


Stadshuset

Dagen före avresa till Halmstad såg det ut så här vid Söder Mälarstrand.

Susses möhippegäng4 juli var jag åter i Gävle för att möta upp möhippegänget, vi hade en rolig och minnesvärd dag tillsammans med Susanne som gifter sig nu på lördag!

Underbara dag vid Smedsuddsbadet och Långholmen


Smedsuddsbadet intill Rålambshovsparken

Nu ligger jag efter med uppdateringar. Jag vill börja med att gå tillbaka till 2 juli, en helt underbar torsdag i Stockholm. Efter att ha spenderat ett par dagar i Gävle med omnejd åkte jag tillbaka till Stockholm till torsdagen som inleddes med ett besök där jag kommer göra min praktik i höst. Vi fikade och jag fick träffa övriga på avdelningen och så skrev vi kontrakt, så nu är det bestämt att jag ska göra min praktik på Riksgälden! Jippie, det ser jag fram emot. Mitt intryck är att de har en bra personalavdelning och en arbetsplats med stolta och nöjda medarbetare.

Efter detta prövade jag för första gången strandbadplatsen vid Rålambshovsparken, Smedsuddsbadet. Det blev ett par timmar i solen samt ett dopp i vattnet som var iskallt... Sen promenerade jag till Långholmen, som inte ligger längre bort än en broövergång, där vi skulle mötas upp ett gäng tjejer på kvällen. Där blev det vin, grillning och flera dopp i kvällssolen. En helmysig kväll som avslutades med ett par glas på Mosebacke på Söder.

1 Smedsuddsbadet emellan träden. Långholmen, på andra sidan.
2 På väg till Långholmen över bron (Stadshuset i bakgrunden, jag fattar fortfarande inte hur allt hänger ihop...:S)
.
3 Grillning och kvällsdopp vid Långholmens bad (där det var varmare i vattnet)

Partytripp till västkusten


After beach på Leffes i fjol. Förhoppningsvis blir after beachen utomhus i år också.

Imorgon bär det av mot västkusten och Tylösand. Så här står det på smhi.se om morgondagen (torsdag): "Oväder med rikligt regn och kraftiga vindar på väg upp över östersjöregionen. (..)" Värst drabbas Gotland, så det är väl tur att den så kallade Stockholmsveckan infaller nästa vecka (v 29).

Vi hoppas på sol mellan skurarna under bilfärden, och såklart att det inte ska regna alls när vi kommer fram. Snart bär det av, 50 mil i bilen väntar! Tjoho, here we come! Ha det gött.

Sommarläsning


Låneböcker. Härskarteknik av Elaine Bergqvist och Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson

Jag har tidigare tipsat om att man kan lyssna på P1:s Sommar, nu vill jag även slå ett slag för biblioteksbesök under sommaren. Igår, innan jag åkte hem till Stockholm, slank jag in på folkbiblioteket i Skutskär. Resultatet blev två köpta böcker á 5 kronor och två lånade böcker. Jag minns knappt när jag senast var på biblioteket och lånade nåt för min "egen" skull och inte för mina studiers skull. 

Därmed hade jag glömt hur trevligt och praktiskt det är att låna böcker. För att inte tala om kostnadsbesparande. En kompis sa att i USA lånar man böcker betydligt oftare och där ses det som en lyx att kunna gå till biblioteken. Jag håller med! Det är en lyx som vi kan unna oss och som jag är tacksam för.

Badplatser runt om i landet

Hitta.se har lagt in en ny funktion så att man kan leta upp ställen där man kan bada runt om i Sverige. Badplatskartan är ett samarbete med Naturvårdsverket och Smittskyddsinstitutet. (Ur aftonbladet.se 6/7-09)

- Det är en bra och lättanvänd sammanställning över Sveriges alla badplatser, säger Jan Prokopek som är affärsutvecklingschef på Hitta.se, och samtliga badplatser får vi rapporterade till oss direkt från respektive kommun.

För mig som ny i storstaden verkar den här tjänsten klockren. Jag tänkte nämligen försöka hitta lite bra badplatser runt om i Stockholmtrakten. Min kära hemmastrand Brämmen i Skutskär, åker jag gärna till när jag är "hemma".


Brämmen, populär badplats vid Rullsands camping, och min favoritstrand no 1! 
Bild: från juli i fjol

Högt tempo i Gävlebukten

Idag firar många in sina semestrar, hurra hurra hurra för er!

Här kommer några bilder från den gångna helgen när jag var i Eskön och åkte racerbåt. Tack till Samme som lät oss följa med på en tur.


Flytväst på


Sen gick det undan!


Besättningsmännen Samme, hans kompis och A:s bror


Snygg (och snabb) båt


Full fart framåt i 40 knop


Även om bilderna inte kan fånga känslan, här syns spåren efter vår framfart

Lata dagar i solen


Nu är det sommar, nu är det sol!


Sommarvarmt och fint har det varit i en vecka nu och jag njuter för fullt sen i lördags då mitt sommarlov började på allvar. Förutom att sörja Michael Jacksons bortgång (buhu!), så har jag även haft det bra i solen (jag antar lite för bra för jag har bränt mig...). Först var jag med A på Eskön, en idyll inte långt från Gävle där hennes föräldrar bor året om. Vi solade och badade och fick åka snabb racerbåt med hennes brors kompis. Sen var jag till min hemort Skutskär söder om Gävle. Där blev det playa Sandbankarna igår och idag, och imorgon bär det av mot Brämmen. En gammal kär klassiker med lång sandstrand och ett klientel runt 25-30. Ja, jag antar att det bara är att njuta så länge man kan.

Ha en skön, varm 1 juli!


På Sandbankarna i Skutskär


RSS 2.0