Happy Halloween


Bild till min inflyttningsfest/Halloweenfest

Eftersom jag har flyttat till Stockholm nyligen kommer jag ha kombinerad inflyttningsfest / halloweenfest imorgon. Jag har varit duktig och sökt många jobb den här veckan (många hade 31/10 som sista ansökningsdag), så jag har gjort mig förtjänt av att ha rysligt kul. Mohahaha..

Jobba utomlands?

Bild: Wikipedia
Många vill jobba i USA (på bilden New York) - eller nåt annat land Bild: Wikipedia

Det kan vara en bra start i arbetslivet att jobba utomlands. Det blir ett äventyr att komma ut i världen och en extra bonus att lära sig ett språk ordentligt. Det finns en nylanserad sökmotor på Alltforjobbet.se där man kan söka tjänster i både Sverige och andra länder (du kommer till sökrutorna Vad och Var längst upp på förstasidan). Särskilt populärt är det bland svenskar att söka jobb i Norge och Danmark, men även länder som Storbritannien, Nederländerna och Frankrike lockar. Skriv vilken typ av jobb du söker och var, så får du en lista över alla lediga jobb på annonswebbplatser och organisationers egna hemsidor. Tänk på att skriva in sökordet på landets eget språk för att hitta jobben utomlands. Sedan gäller det att också skriva ansökningsbrev och cv på landets språk. Ta steget närmare att förverkliga din dröm!

Jakten har börjat


Jakten på ett jobb har börjat, så let's go!


PA-Kickan
PA-Kickan

Inställning är allt

Mitt motto lyder "Inställning är allt". Det finns ingenting som är så avgörande som vår personliga inställning anser jag. En människas hela tillvaro präglas av hennes egen inställning till olika situationer i livet. Det finns ett nära samband mellan psykiska och fysiska faktorer. En person som ofta grämer sig drabbas lättare av ohälsa än den som har lärt sig att med tacksamhet acceptera tillvaron som den är.


När det kommer till kritan så är vår glädje helt och hållet beroende av vår inställning. Värdet av musik vi hör, av något vackert vi ser, av människor vi umgås med, av arbete vi utför beror på vår inställning. Att lära sig acceptera livet som det är med glädje innebär att du inte sörjer vad du förlorat utan gör det bästa möjliga av det du har.


Denna blogg

Som färdigutbildad personalvetare är jag i full färd med att söka jobb. Jag letar lämpliga platsannonser, läser jobbsökartips, vässar cv:t och det personliga brevet, och så vidare. Detta är något som berör så många och vad kan då inte vara bättre än att delge andra mina lärdomar? Det kommer min blogg handla om - tips kring hur du söker jobb.

Eftersom jag är intresserad av personlig utveckling kommer bloggen också att beröra detta område. Detta tema går hand i hand med jobbsökandet - kan jag förbättra mitt sätt att vara så kommer det i allra högsta grad hjälpa till i jobbsökandet.

Jag hade egentligen inte tänkt starta någon blogg, det har verkat flummigt, men kunde inte låta bli när jag i dagens Metro (20/10) läste om en tjej som tack vare sin blogg knep drömjobbet. Imponerande!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0