I det fina tunna ljuset


Aldrig ensam - Jonathan Johansson, live vid P3 Guldgalan 2010

Första veckan på nya arbetet

Att lämna bloggen för en tid känns nästan som att lämna en kär vän. Som sagt, jag kommer tillbaka ibland för att skriva om något nytt och kanske spännande. Den här gången om nya jobbet. Det är ett vikariat som jag hoppas kunna förvalta på bästa sätt. Första veckan var mer mjukstart än jag trodde. Men jag får ta på mig litegrann i taget, i takt med att min mentor lämnar över stafettpinnen. Det känns tryggt för då kan jag successivt växa med uppgiften.

Kom ihåg att vi går mot ljusare tider. Ta chansen att utnyttja tiden till att börja uppfylla de nya mål och utmaningar som du har satt upp för det nya året.


Jag finns här på bloggen fortfarande, ibland.

Bloggförändringar...

Bloggen har ändrat lite inriktning den senaste tiden... Min ambition har varit att parallellt med det egna jobbsökandet vägleda andra i samma strävan. Den enkla anledningen till att så inte har skett de senaste veckorna är att sen skolavslutningen har jag haft massor av tid över till avkoppling, utrensning, shopping, kultur och övrigt nöje.

När jag nu tar klivet ut i arbetslivet (vissa skulle säga att nu är det slut på det roliga, but I won't) har jag bestämt mig för att ändra inriktning på bloggen. Inriktningen kommer från och med nu att vara karriär, HR-frågor och personlig utveckling. Projekt/sälj och ledarskap kommer också finnas med på ett hörn.

Jag har inte skrivit väldigt ofta, men heller inte jättesällan. Förändringen nu gör att jag kommer lägga mindre tid på bloggen. Titta gärna in någon gång ibland för emellanåt publicerar jag nåt nytt. För den som fortfarande söker jobb hänvisar jag till mina tidigare inlägg under kategorin Jobbsökande. Där finns också länkar till andra jobbsökarsajter, för råd och tips och inspiration.

Till sist vill jag säga att jag är taggad till tänderna inför min första riktiga arbetsdag idag. Må så gott och ha en bra vecka!

Mitt 2009 i punktform

Här kommer en sammanfattning av mitt 2009. Jag gjorde en liknande sammanställning förra året. År 2009 skedde följande, jag genomförde:

KY-utbildningen Påbyggnad för HR-akademiker, januari - december
Extrajobb på kreditkortsföretag, via bemanningsföretag
Dansade jazzdans för första gången, under hösten
10-veckors praktik på en HR-avdelning, oktober - december
Blev erbjuden och tackade ja till ett HR-jobb (vikariat) - med start i januari -10!

Det blev KY-studier under året, och även en del arbetslivserfarenhet tack vare praktiken, och jag är glad för det eftersom det öppnade upp möjligheten till ett vikariat åt mig - jag fick ett HR-jobb! Det är ju det som har varit mitt mål ända sedan jag flyttade till Stockholm och sedan jag började skriva den här bloggen. Jag hade inte kunnat få en bättre start på decenniet. Som jag skrev i förra årssammanställningen, "det löser sig". Och det gjorde det!

Rensa i röranRensa i röran med feng shui skriven av Karen Kingston, en bra bok att läsa om man vill bringa ordning i sitt hem, vare sig det sker genom att skänka bort, sälja eller slänga. Den skapar motivation och ger handfasta råd och tips.

Den här veckan har jag tagit tag i projekt: rensa i röran. Det är en idé som jag haft ett tag och när jag i julklapp fick boken Rensa i röran med feng shui av min syster, blev jag än mer motiverad. Jag läste ut boken och påbörjade projektet denna vecka, och det kommer att pågå fortsättningsvis pö om pö, parallellt med annat. Min plan är att i slutändan så ska allt som inte används, de senaste tre åren, väck. Papper, prylar, kläder - allt! Wish me luck.


Vintrig vardagIdag när jag tittar ut genom fönstret är det alldeles vitt av snö mot blå himmel och barn och vuxna åker pulka nerför backen. Det är min sista lediga vardag... och jag ska in till stan för några projekt.


Konst och filmkonst


Vackert som konst. Stockholm var vackert som alltid men kallt så kallt

Trettondedagen satte sina spår och tankar. Ett besök på Lydmar Hotell och utställningen Mänskliga Superhjältar inledde dagen. Moderna muséet blev nästa anhalt och lite finkultur i form av Dalís mästerliga konstverk. Efter fika och promenad genom ett vintrigt, kallt Stockholm avslutades dagen med storfilmen Avatar i 3D på Rigoletto.


Verk ("Heimlich") ur utställningen Mänskliga Superhjältar

Det som fascinerade mest idag var porträttet av konstnären Salvador Dalí som PR-geni, han hade samarbeten med Hitchcock och Disney, och använde sin karakteristiska, surrealistiska konst i en mängd sammanhang, till exempel i reklam och parfymflaskor, tidskriftomslag (t ex Vogue), kläder och smycken.


Dalí Dalí med Francesco Vezzoli visas på Moderna museet

Sida vid sida med Dalí var biofilmen magisk konst idag. Avatar är en sån film som kan göra skillnad, när det kommer till att värna naturen och moder jord. Det var skratt och tårar, strider så verklighetstrogna att det gjorde ont i magen, en miljö så vacker att det värkte ännu mer och allt ackompanjerat av vacker musik och ett budskap att tänka på kommande generationer. Väldigt sällan upplever jag det som att jag är där på riktigt, med i filmen. Det gjorde jag nu. En perfekt avslutning på en upplevelsernas trettondedag.


Vandra runt där du bor

Vandra (läs: surfa) runt på stadens gator kan man tydligen även göra på Internet numera (apropå Internets utveckling). Jag kollade mitt mobilnummer på hitta.se och kom då till underbara, somriga bilder av området där jag bor! Se bara på bilden med min port (det går att zooma). Jag ser att min cykel står inte där, den tog jag dit i början på september så de måste ha åkt omkring och fotat området i somras. Undrar om de bara arbetade fina dagar... Längtar till sommaren när jag tittar på "mina" boendebilder, det måste ha varit perfekta väderförhållanden vid fototillfället. Inget regn, men heller inget starkt solljus. Hur ser det ut i ditt bostadsområde? Känns det som representativa bilder, eller står där ett träd, en lastbil eller dylikt i vägen? Väderlek? Ser du nån du känner??


Mellandagsfynd

Det är kul att göra några klipp och förnya garderoben till både vardag och fest. Det här är fynd jag gjorde på mellandagsrean före nyår, och efter.


Före nyår blev det färgglatt. Finstickad ceris tunika/klänning 100:- (199:-), ullstrumpor 39,50 (79,50), topp 100:- (199:-), blå blus 150:- (249:-), allt från H&M


Turkosblå klänning som jag hade på nyår, Oasis 499:- (999:-), Milla high fodrade, bruna stövlar, Din Sko 249:- (499:-)


Svartvitt blev det vid shoppingen efter nyår. Ellen velvet jacket, Gina Tricot, 174,50 (349:-), svarta strumpbyxor, 59:-, Madeleine tee, MQ 99:- (199:-), lösögonfransar, H&M 39,50, satinunderlakan, Hemtex 129:- (249:-)

Många började jobba i dag efter ledigheterna. Bara måndag, torsdag och fredag är vanliga arbetsdagar eftersom onsdag är trettondedan. Själv har jag jobbstart om en vecka, 11 januari. Som jag har väntat på det!


Nyår i Science Tower

Det nya året firades in i en stor visningsvåning i Sveriges näst högsta höghus, Kista Science Tower, på 28:e våningen. Vi åt god buffé, drack mousserande och deltog i diverse tävlingar. Stora panoramafönster gjorde det möjligt att se vida omkring. Istället för att titta uppåt, tittade vi utåt, nedåt vid tolvslaget. Få fyrverkerier nådde över hundra meter upp i luften. Häftig upplevelse.


Mitt lag (och fantastisk utsikt som tyvärr inte syns på bilden). Innan tolvslaget ordnades lagtävling med tipsrunda och låttävling. Vi kom på en god andra plats. Men nära skjuter ingen hare. Bara vinnande laget fick pris - dela på en champagneflaska.


Vinterlandskap och vit jul

Så passande att mitt 200:e inlägg får inleda det nya decenniet här på bloggen. God fortsättning på det nya året 2010!

Här är bilder som jag tog hemma från barndomshemmet på julafton. Träden är helt snötäckta, man ser knappt grannhuset, och det blev en efterlängtad vit jul.


Från köksfönstret före jullunch


Från övervåningen på baksidan efter lunch


RSS 2.0