8 To Be Great

Jag gör som i mitt senaste ledarskapsinlägg, lånar ett videoklipp från Dale Carnegie-bloggen. Den här gången handlar det om vad som gör människor framgångsrika. Richard St. John är framgångsexperten som bestämde sig för att helt enkelt fråga framgångsrika människor vad som har gjort dem framgångsrika, hans slutsats från detta är att det finns åtta avgörande framgångsfaktorer. Se klippet nedan.


Video som visar åtta framgångsfaktorer

Looki, looki, vilka farkoster

En morgon när jag klev utanför porten möttes jag av minst sagt märkliga farkoster.Snacka om att ge motorcykeln ett ansikte.En luftballong på släp.


FotografiskaMikhail Baryshnikov och Rob Besserer, Cumberland Island, Georgia by Annie Leibovitz, 1990.
Radioactive cats på lilla bilden uppe till höger
I dag var jag på Fotografiska museet för guidad visning av utställningen Annie Leibovitz: A photographers life 1990 - 2005. Annie Leibovitz är mest känd för sina foton av världsberömda personligheter, allt från hollywoodstjärnor till presidenter. Guiden berättade även okända saker som Annies liv ihop med Susan Sontag vars mångåriga kamp mot cancer skildras på flera bilder. Annies föräldrar och de egna barnen finns också återgivna. Annie blev mamma för första gången vid 51-års ålder, bild finns på henne som gravid. Ett par år senare fick hon tvillingar genom en surrogatmamma.

Under de här åren gick både Susan och Annies pappa bort, vars sista resor förevigades av Annie. I dag är Annie 61 år. Att följa henne genom de här åren på bilderna var gripande men också lättsamt - det var också så Annie ville ha utställningen. Bilder på livets glättiga stunder varvat med mer dystra, tunga eftersom att så är livet självt.

Utställningen A photographers life 1990 - 2005 fick inte fotas, men det gick bra att ta bilder på markplan. Där fanns utställningen med Sandy Skoglunds färgstarka verk som för tankarna till surrealism och drömmarnas värld. Men faktum är att The Artificial Mirror inte handlar om digital bearbetning. Allt som syns på bilderna har byggts upp framför kameran. Installationerna har gjorts med konstruerade rum, skulpterade figurer och noga utträknade detaljer. Allt är i motsats till surrealismen planerat och kontrollerat. Skoglund gör det som en reaktion på västvärldens schabloner, konsumtionssamhälle, urbana miljöer och kärnvapenhot. Min favorit är Radioactive cats. Utställningen visas till och med 6 november.

Effektivt ledarskap - på bara tre minuter

Det var ett tag sedan bloggen tog upp ämnen i sitt huvudspår - HR, karriär och ledarskap. Här kommer det första av en rad sådana inlägg. Varvat med inslag av mode och musikklipp, och mina vardagsbetraktelser förstås.

Den här dansande killen kan lära oss ett och annat.

En ledare behöver modet att stå ensam.
En ledare behöver kunna få andra att följa.
En ledare behöver bara få en person att vara den första som följer.


Videon visar hur en person kan bli en effektiv ledare - och det på bara tre minuter. Hämtat
härifrån.


Höstfrossa


Resultatet av en fotorunda längs Biblioteksgatan och dess skyltfönster en kväll under modeveckan. Höstinspiration tills dess att höstvindarna drar in över landet.

Och himlen därtill
En öl uppe i baren Och himlen därtill

Det har varit vackra kvällar senaste tiden, och så också i går. Jag och en kollega tog en öl i toppen på Skrapan på Söder efter jobbet. Där beskådade vi den underbara utsikten och så småningom en vacker solnedgång.

Luftballonger utanför mitt fönsterDet är en perfekt kväll för en luftballongfärd. Så här ser det ut utanför mitt fönster just nu.

Inredningsloppis på Ikea


En gullig kollega kom på besök och servade med mat och dryck inifrån varuhuset


Mitt loppisbord på Ikealoppisen i Kungens kurva. Jag blev t o m av med plastgranen!

I går sålde jag grejer på Sveriges största heminredningsloppis på Ikea. Loppmarknaden anordnades på Ikea-varuhusens parkeringar runt om i landet på lördagen och utställare var alla som hade rensat förråd, garage och vindar på möbler, heminredningsprylar och annat som behöver ett nytt hem. Syrran och jag hade samlat på oss sånt som vi ville bli av med och det gick över förväntan, jag blev av med nästan allt och även om jag var trött efteråt av att ha klivit upp i gryningen och kånkat kartonger, så var jag mycket nöjd med dagen.Soligt och vackert väder gjorde också dagen riktigt trevlig

Nu kan jag inte låta bli att undra - finns det mer som jag kan sälja?


RSS 2.0