Hur du hanterar ett nej

Så här i lågkonjunktur är det många som söker jobb. Samtidigt är det färre tjänster som utannonseras. Det här betyder en större chans (risk) att få ett nej. Hur hanterar man då ett avvisande? Följande är från Metro Jobb 27 augusti:

Klandra inte. Inse att "nej" varken är bra eller dåligt. Det blir vad du gör det till. Gör varje "nej" meningsfullt genom att fundera över vad du kunde gjort annorlunda. Klandra inte dig själv för att du inte har räckt till, utan bli istället nyfiken på vilka lärdomar som går att få.

Ett jobb i sig. Se avvisningarna som en del av "jobbet". Betrakta ditt jobbsökande som ett jobb. Oavsett om du siktar på att bli vd, entreprenör eller något annat på sikt har du nu ett fritt jobb utan chef där arbetsuppgifterna är att sälja dig själv, bygga nätverk, möta motgångar. I jobbet ingår också att motivera dig själv när det är tungt - något du alltid kommer att ha nytta av.

Ta chansen. Avvisningarna kan stärka din självkänsla. Ta chansen att upptäcka att du är värd precis lika mycket även om du får många nej. Varje avvisande är resultatet av en serie faktorer där flera saker ligger utanför din kontroll. Mår du dåligt, beror det inte på dem, utan på de tankar du själv skapar kring dem. Häng inte upp ditt liv på resultaten utan lär dig i stället att vara fullt ut närvarande i varje stund i livet.


Stockholm i bilder

Man kunde tro att jag försvunnit från jordens yta. Men så är det inte. Det har varit friidrotts-VM, Zlatanpremiär i Barca osv... need I say more? Skämt åsido, här kommer bildspecialen från min och L:s Stockholmsutforskning i början av augusti. Enjoy!

[Kommer så snart kamerasladden är på plats]


Inför vardagens återtåg


Vi var inte ensamma

I söndags blev det en lat, underbar dag med tjejerna på långholmen. Jag laddade inför skolstarten dagen efter.

Bildspecial från L:s och min Stockholmsutforskning kommer inom kort.

Sista utekvällen i ledighetens teckenI fredags mötte jag upp M och hennes redaktionskompisar, det blev en bar- och klubbkväll på Stureplan som avslutades på Berns och SpyBar. Det blev sista utekvällen innan skolstart. Kvällens outfit - en blommig dress.

Stockholmsutforskningen fortsätter


Lagom turistnördigt. Förutom lunch täcktes vårt bord av kartor och turistguider.

Min kompis L kom på besök igår och vi började dagen med lunch och planerande för dagen. Det var dags för en fortsättning av Stockholmsutforskningen sedan sist. Den här gången har vi vädret med oss.

Lady Gaga - my new idol

För ett år sen, eller inte ens ett år, i slutet av november inför min inflyttningsfest bad jag min killkompis K fixa en spellista åt mig. Prio ett var att få med Poker Face med Lady Gaga, hon som under sommaren (2008) hade haft en brakhit med Just Dance. Jag hade bara hört den nån enstaka gång, men var fast besluten att få med den på min fest. Det fick jag och jag var lika glad varje gång låtlistan hade gått ett varv och Poker Face hördes igen, en alldeles purfärsk låt som hade fått mig att förstå att Lady Gaga handlade om mer än en one-hit-wonder...

Igår spelade Lady Gaga på Gröna Lund. Jag och syster var där och samtidigt som jag beskådade en konsert med grym fart, fantastiska dansmoves, sjuka scenkläder och skön publikkontakt (hon eldade upp publiken rejält emellanåt) funderade jag på hur det kommer sig att hon spelar på Gröna Lunds lilla scen. Tänkte att när Grönan signade med henne var hon nog stor men inte så megastor som hon har blivit nu, på bara ett par månader en av världens största popstjärnor.

Redan innan hon blev känd har hon skrivit hits åt artister som New Kids On The Block, Britney Spears och Pussycat Dolls. Det visste i alla fall inte jag. Men nu har hon alltså kommit in ordentligt i kändissvängen. Just Dance och Poker Face har blivit superhits och näst på tur är LoveGame (som ju är en av mina favoriter just nu) och lugna Paparazzi. Hennes spektakulära klädstil med udda modeinfall och byxlösa outfits gör henne till en cool tjej och att hon blir ännu mer omskriven, förmodligen väldigt uträknat, men det är för sin uppenbara talang som hitsnickrare hon kommer, och borde, få mest cred.

Och så har hon en underbar röst. För hon körde ju live. Hörde du det Brittan? Hon körde l i v e.


Lady Gaga på Stora scen, Gröna Lund Bild: aftonbladet.se


Hon drog storpublik. Jag läste i dagens Metro att de 23 000 åskådare hon lockade är den största publiken på Grönan sedan Bob Marley spelade där 1980.


Röj på och framför scen. Under Just Dance fick hon hela Grönan att dansa


Hon är född brunett men blonderar sitt hår och bär här blond peruk


Med speciall keyboard/gitarr...


Och speciell stil vid pianot...


Och så en riktig Poker Face-rökare som avslutning.


Hon får tummen upp av mig

Söndagsskvaller vid LångholmenIgår blev det några timmar vid långholmen av sol och skvaller med min kompis M.

RSS 2.0