Vackra Stockholm


Vy över Gamla stan, från Katarinahissen. Bild hämtad från nätet

Jag gick igenom bilder och hittade den här som jag hämtat från nätet. Amazing picture of amazingly beautiful centre of Stockholm.

Dansmusik i vårvärmen

Som kanske har framgått är jag en sucker för bra dansmusik. Här kommer två nya tillskott. Den ena med en kort titel, den andra med en längre. Love 'em. Varsågod och lyssna och njut!


Hot med Inna


Whataya Want From Me (Fonzerelli Electro House Club Mix) med Adam Lambert. Efter ett långt intro kommer det bra igång vid 1:00 och sången börjar vid 1:30.

Sallad på grannens balkong med ett glas rosé

foto0235 (MMS)

Sallad på grannens balkong med ett glas rosé. Värre kan man ha det.


Vårkänslor och ny musik

Solen skiner - härligt - och det här lyssnar jag på just nu.


OMG med Usher feat Will.I.Am.


Something good can work med Two Door Cinema Club

Mingel, middag och... Dr AlbanDet är inte så tokigt att jobba med jobbet när man får gå på roliga events, mingel och party. Nåja, det är väl inte så personalvetarens vardag ser ut för det mesta. Men ibland. Bilderna är från mitten på mars efter vi hade deltagit på ekonomernas arbetsmarknadsdag vid Stockholms universitet, Ekonomernas dagar.

Det serverades trerättersmiddag och som hemlig underhållning dök ingen mindre än Dr Alban upp, han rev av två discorökare från tidigt 90-tal - Hello Afrika och Freedom. Det blev en nostalgitripp som heter duga. Alla stod upp, dansade och sjöng med. Det var en rolig överraskning, om än oväntad (studentföreningar har gissningsvis inte obegränsad budget...). Kvällen som helhet var riktigt kul, framför allt mötet med studenter och andra arbetsgivarrepresentanter.


Jag och A K hade gjort oss förtjänt av en helkväll efter dagens mässmedverkan


Bra drag när Dr Alban bjöd på sköna 90-talshits


Studenter och arbetsgivare om vartannat. Ett roligt och uppsluppet forum att träffa studenter på, och jag skulle ljuga om jag sa att det inte kändes väldigt speciellt att nu sitta på arbetsgivarstolen.

Jobba med jobbet

Är det vad jag gör? Ja, så kanske det är. Jag såg reklam i tunnelbanan om personalvetarprogrammet. Och det är ju personalvetare jag är. Som personalvetare kan man arbeta med alla slags personal- och organisationsfrågor. Det kan handla om omvärldsanalys, personalpolitik, arbetsrätt, personalekonomi, ledarskap, utvecklingsarbete, kommunikation, kompetensutveckling, relationer och konflikthantering, jämställdhetsfrågor, mångfaldsfrågor, rekrytering och omställning, arbetsmiljö och rehabilitering, anställnings- och lönevillkor, förhandlingar och utredningar. Kort sagt, man jobbar med jobbet.

Man kan också säga att personalvetaren är den som ser till att det finns någon som gör jobbet - att de är glada - att rätt person är på rätt plats - att alla har det bra när någon måste sägas upp osv.

Koh Pangan. En bra start på veckan.

foto0232 (MMS)

På restaurang Koh Pangan med bästaste D. Efter all påskmat smakade det bra med äkta thai!


RSS 2.0