Hotell och arbetsmarknadsmässa i LundSå här glad var jag när jag tog in på hotell för första gången för ett jobb. Det var i onsdags, på torsdagen stod vi sen på arbetsmarknadsmässan på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet - eee2010. Det var tredje mässan som vi deltar i hittills i år. Det är kul att träffa studenter som vill veta mer om oss och vilka möjligheter som finns för dem. Det var inte länge sen jag var i deras sits. Typ tre månader. Undra på att man njuter av att bo på hotell för jobbets skull...


Tur att jag inte är kär i mig själv. Bara i själva hotellvistelsen...


Tåget hem var försenat med bara fem minuter. Trots snö och is...

Det var en komfortabel resa hem med godis och SvD, kvällstidningar och - såklart - skvallertidningar. Det blev en speciell vecka med kurs måndag och tisdag, halvdag onsdag eftersom tåget till Lund gick redan halv tre. Och så arbetsmarknadsmässa på torsdagen. Bara fredagen var en vanlig dag på kontoret. En vanlig dag som gick ovanligt fort. Sen var det helg! Tjoo!

Februari månads dansfavoriter

I februari upptäckte jag de här låtarna, jag säger bara - super!


Edward Maya feat Vika Jigulina - Stereo Love


David Guetta feat Kid Cudi - Memories

Modeprisutdelning och filmvisning


Goodiebagen vi fick inför utdelning av Modediamanten - Modettes årliga modepris - på biograf Sture.

Häromveckan var jag på modeprisutdelning med Modette. Vi fick också se förhandsvisning av filmen Valentine's day, en stjärnspäckad film med olika kärleksstories som flätas samman. En kul onsdagskväll med mode och film.

Shopping
New dresses

Idag var andra kursdagen, en dag med mer praktisk träning, och vid avslutningen fick alla varsitt diplom. Ingen rast, ingen ro. Nu förbereder jag för nästa grej, en resa till Lund imorgon. Jag håller på och packar och passar samtidigt på att visa vad jag shoppade i helgen. Det blev några klänningar och lite annat. Den blå klänningen blir fin till våren. De andra passar till middag och till fest.


Till Globen på kurs


Globen i förmiddags. Längs dessa skenor kan man färdas
med nya Skyview. Måste testas vid tillfälle.


I dagarna två är jag på kurs, vi lär oss kompetensbaserad intervjumetodik. Jag har läst och övat på den tekniken inom ramen för påbyggnadsutbildningen. Det jag hoppas på nu är att få lite uppfräschning av kunskaperna, öva praktiskt och ta del av andras erfarenheter som jobbat betydligt längre med rekrytering än jag.

Det kändes intressant i morse att ta sig till Globen, speciellt när de på radionyheterna sa att samtliga t-banelinjer var inställda (vilket var falskt alarm skulle det visa sig – en busschaufför informerade om att det bara gällde all t-banetrafik ovan jord). SL hade ju dessutom dan innan rekommenderat alla som varken till fots eller med bil kunde ta sig till jobbet att stanna hemma. Kaos var det också inom stora delar av kollektivtrafiken i Storstockholm men av det märkte jag bara att t-banan var ersatt av bussar från Gullmarsplan och söderut. Eftersom Globen ligger inom gångavstånd kunde jag ta mig dit på egen hand med hjälp av en snäll SL-anställds vägbeskrivning. Men det var tur att jag åkte hemifrån en och en halvtimme före utsatt tid, när jag satte mig i kurssalen var det med fem minuters marginal till start. Istället satt kursledaren fast i trafiken och tvingades utnyttja den sedvanliga, akademiska kvarten..!


Min dag i bilder.
Här i väntan på bussen. Vi hade i alla fall tur med vädret.


Globen i eftermiddagssolen.
Första kursdagen var till ända. Vacker skymning från Arenavägen 61, 9:e våningen.


8 nycklar för smarta arbetsdagar!

Vill du lära dig mer om att jobba smart och effektivt? Stressa mindre och må bättre och samtidigt få mer gjort? Företaget Jobba Smartare leder utbildningar i detta tema. Läs mer på www.jobbasmartare.se

De här punkterna är bra att tänka på i jobbet. Det är åtta punkter som företaget Jobba Smartare rekommenderar utifrån temat jobba smart och bli mer effektiv:

1. Just do it = Fatta beslut
2. Göra-Spara-Kasta
3. Ordning och reda på arbetsmaterial = kontoret
4. Håll IN-boxen i schack
5. Planera mot uppsatta mål
6. Boka av egen tid
7. Veckoavstämning/Ta helg
8. Rätt mental attityd


RSS 2.0