Sista augusti

Augusti månads sista dag innebär att sommaren lider mot sitt slut. Det kan kännas sentimentalt. Den här låten kanske inte är den bästa för att muntra upp, men den är bra. Och refrängen stämmer, don't give up, it's such a wonderful life.


Wonderful life med Hurts

~ The happiest people don't have the best of everything, they just make the best of everything they have. ~

Sabina and friends-goodiebagDet här var innehållet i goodiebagen vi fick vid invigningsminglet för Sabina and friends häromveckan. Sminket var mycket välkommet, chokladpralinerna från Chokladfabriken var utöver det vanliga och på galgen - med svart sammetstyg - kommer jag hänga favoritklänningen. Trevlig helg!


Jakobsbergsgatan in early morning lightI morse var jag på jobbet kvart över 7. Då lyste solen så här.

Mjuka värden leder till lycka


Solsken hjälper mig att må bra, som igår när det var så här vackert väder

Lyckoforskare har kommit fram till att så mycket som 50 procent av vår lycka är beroende av våra förfäder. Förutsättningen är att du bor i väst. Lyckoforskningen grundar sig nämligen på studier av befokningar i västvärlden som till majoriteten består av medelklass. När ett land uppnått en viss levnadsstandard leder inte materiella förbättringar till ökad lycka. På ett individuellt plan går brytgränsen vid 30 000 intjänade kronor i månaden. Pengar som tjänas utöver det genererar sällan någon större lycka.

50 procent av vår lyckokvot sitter i våra gener, tio procent beror på hur mycket vi tjänar, vad vi jobbar med och hur friska vi är. Resterande 40 procent är beroende av vad vi gör och hur vi tänker. Saker som kärlek och nära relationer får oss att må bra. Liksom en aktiv fritid. Mjuka värden alltså, som inte går att köpas för pengar.

Lyckoforskaren Bengt Brülde anser att om vi vänder vår uppmärksamhet mot andra upplever vi ökad lycka. Vi bör fråga oss själva "hur lever jag ett meningsfullt liv?". Genom att tillsammans med andra arbeta för en bättre värld, samtidigt som vi får använda och utnyttja våra förmågor, mår vi bättre. Ju mindre självcentrerade vi är, desto bättre är det för oss.

Alltså kan du välja att leva på ett sätt som gör dig glad!


Sofi and The CityI går var jag och syster U och kära vännerna Y och D på helkväll med Sofis Mode och MTV på Strandbryggan intill djurgårdsbron. Det bjöds på snittar och vin, modevisning, tävlingar och mingel. Vi fick också se en förhandsvisning av första avsnittet av andra säsongen av The City som sänds på MTV. En riktigt härlig tjejkväll som avrundades med att vi fick ta hem en varsin goodiebag.Fashion Week: Carin Wester SS11

I går bjöd designern Carin Wester in allmänheten till modevisning i Mercedes-Benz Fashion Pavilion i Kungsträdgården. SS11 står för Spring and Summer Collections for 2011. Carin Wester är en ganska känd designer med halvdyra kläder som säljs på bland annat NK. Det är i år tionde upplagan av Mercedes-Benz Fashion Week. Så här presenteras innehållet på sajten

The activities will include not only a range of different events in the city centre, but also an "open walls" approach to a number of selected shows, enabling consumers with a keen interest to catch a glimpse of next year's fashions, this year.

Carin Wester gjorde just detta, öppnade upp väggarna till showtältet i modepaviljongen, och gav alla förbipasserande en chans till en smygtitt på kommande kollektioner. Se bilder nedan.


I väntan på modevisningen fick jag en efterskottspresent av D.Se schemat för Mercedes-Benz Fashion Week här.

Se Star-TV nedan från Carin Westers visning av kollektionen hösten och vintern 2010/2011. Det är ju trots allt höst- och vinterkläderna som står näst på tur.


Modeveckan har börjat

Modeveckan har börjat och igår var jag och tre andra modeintresserade tjejer på invigningsmingel för Sabina & Friends på Riche.  De har ett för Sverige helt nytt koncept, där du ska kunna hyra en outfit som din plånbok inte hade tillåtit dig att köpa… Företagsidén är inspirerad av amerikanska Rent-a-handbag, men tar konceptet ännu ett steg vidare med att erbjuda exklusiva designkläder. Läs mer om deras prenumerationsuthyrning av exklusiva modekläder här.

Vi fick ett glas champagne, tittade på folk (bl a Daphne Leon) och gick sen – med oss fick vi en varsin goodiebag. Vi avslutade kvällen med middag på Friday’s i Kungsträdgården. Se bildspecial från kvällen nedan.Bland märkena finns Sass & Bide, Alexander McQueen, Prada och Cavalli.


Vad är detta? På väg till Kungsan såg vi en glittrande panter i Mulberrys skyltfönster


Bra avslutning på Friday's i Kungsan

Nu blir det Dolce Gabbana och Armani varje dag på jobbet!


Kroatienreunion


Vi mindes vår kroatienresa med härliga kroatienbilder och svala drinkar

I helgen var det ännu en tropisk natt, som passande nog sammanföll med vår kroatienreunion. Vi började med tacos hemma hos A och fortsatte sedan kvällen under takkronorna på Café Opera.


L som har flyttat hem till Sverige från England var också partysugen. Nästa år följer hon med oss och seglar i Kroatien!

Än har inte sommaren sagt sitt


Syster och jag i Kungsan vid lunchtid i fredags

I fredags kom sommarvärmen tillbaka och jag och syster U passade på att träffas för en utelunch och uppdatera varann om vad som hänt i sommar. Vi köpte lunch och satte oss på en bänk i Kungsan där Ung08 pågick under helgen med events för barn och ungdomar.


Ett band repade på scenen


I de här bubblorna kan man rumla runt i en bassäng.


Det verkar trixigt, och riktigt skoj!

Mera Dubrovnik
30-35 graders värme manade till många dopp i det turkosa vattnet
Här vid ön Lokrum tio minuter utanför Dubrovnik med båt

Vackra Dubrovnik


Utsikt från terassen där vi boddeHär ses havet och till höger gamla stan

Vi var tre tjejer som åkte till Kroatien en vecka i juli. Vi började vår resa med två dagar i Dubrovnik. En otroligt vacker stad belägen i sydligaste Kroatien och vars ringmur och gamla stan påminner om svunna tider. Spåren efter kriget på 90-talet verkar ha sopats igen. Dess arkitektoniska skönhet, tjusiga byggnader och parker, i kombination med ett härligt klimat gör staden till en paradisisk pärla vid Adriatiska havet.

Kändisspotting i Stockholm

I fredags när jag såg, träffade - ja t o m rörde, Usain Bolt gick det till på följande sätt. Vi kommer till Solidaritet efter klockan 04. Vi beger oss till dansgolvet längst ner och skakar loss. Ser efter ett tag att folk riktar sina mobilkameror mot dj-båset. Tänker inte så mycket mer på det. Funderar sedan om det är en känd dj som spelar och att fotandet beror på det. I dj-båset står tre killar, de ser ut som typiska dj-killar och det är inget mer med det. Jag känner inga dj:s på det sättet.

Men så tittar jag noggrannare på en av killarna som bär hörlurar. Han liknar ta mig sjutton Bolt!, tänker jag. Jag säger det till mitt sällskap, men i samma stund som jag uttalar orden tvivlar jag starkt. Usain Bolt är världsmästaren som får en miljon kronor i sponsorpengar enbart för att ställa upp i 100-meterslopp. Han kan inte vara här, stå mitt framför oss här och nu! Nej, det kan han bara inte göra. Jag tittar igen, jo, det ser ut som Bolt! Samma ansiktsdrag och stil. Bara i "fel" miljö. Jo, det är Bolt. Men nej... Jo, nej, jo. Jag frågar några killar som står närmare båset. De svarar att det ÄR Bolt. My godness! Han är här i egen hög person. Jag måste f o t a !  Jag tar några bilder. Jag ber om en bild tillsammans. Resultatet ser ni i föregående inlägg.

Igår såg jag två nya kändisar. Svenska kändisar den här gången. På väg till Vapiano Stureplan vid lunch ser jag Ingemar Stenmark, hans Tarja och dottern Iza. På väg hem från jobbet ser jag Eric Gadd vid Nybrogatan, bärandes sitt barn.

Det blev mer kändisar idag. När Allsång på Skansen sände sitt näst sista avsnitt för säsongen var jag på plats. Några av de medverkande syns på bilderna nedan.


Rockaren Jerry Williams körde så det sprutade


Magnus Carlsson och Charlotte Perelli uppträdde med deras kärlekshyllning till Victoria och Daniel – ”Mitt livs gemål”.

Men att se någon spontant på stan, i vardagslivet är festligare. Det smäller liksom högre att se att det här är faktiskt en helt vanlig människa som beter sig som du och jag.

Sommarens sista kväll

Nu var det länge sen jag skrev. Jag hoppas att sommaren inte är slut än men igår var det en riktigt härlig, varm solig sommarkväll - kanske den sista - och med den följde en ordentlig runda i nattvimlet. Från Terassen på Lydmar gick vi till Café Opera och därifrån vidare till Rose. Vi käkade lite snabbt på donken och avslutade sedan på Solidaritet. Världens snabbaste man, Usain Bolt, (100 meter) hade av en händelse också letat sig dit. Båda kvällstidningarna rapporterade idag om hans dj-äventyr. Läs om det här och här. Nedan några sköna bilder från kvällens höjdpunkt.


Världens snabbaste man tog en repa i dj-båset på Solidaritet efter DN-galan.


Usain Bolt fixade fullt ös på dansgolvet fram till stängning klockan 05.00.


Cool kille som verkar både rolig, snäll och genuin. May he keep his flag hanging high!

RSS 2.0