Konst och filmkonst


Vackert som konst. Stockholm var vackert som alltid men kallt så kallt

Trettondedagen satte sina spår och tankar. Ett besök på Lydmar Hotell och utställningen Mänskliga Superhjältar inledde dagen. Moderna muséet blev nästa anhalt och lite finkultur i form av Dalís mästerliga konstverk. Efter fika och promenad genom ett vintrigt, kallt Stockholm avslutades dagen med storfilmen Avatar i 3D på Rigoletto.


Verk ("Heimlich") ur utställningen Mänskliga Superhjältar

Det som fascinerade mest idag var porträttet av konstnären Salvador Dalí som PR-geni, han hade samarbeten med Hitchcock och Disney, och använde sin karakteristiska, surrealistiska konst i en mängd sammanhang, till exempel i reklam och parfymflaskor, tidskriftomslag (t ex Vogue), kläder och smycken.


Dalí Dalí med Francesco Vezzoli visas på Moderna museet

Sida vid sida med Dalí var biofilmen magisk konst idag. Avatar är en sån film som kan göra skillnad, när det kommer till att värna naturen och moder jord. Det var skratt och tårar, strider så verklighetstrogna att det gjorde ont i magen, en miljö så vacker att det värkte ännu mer och allt ackompanjerat av vacker musik och ett budskap att tänka på kommande generationer. Väldigt sällan upplever jag det som att jag är där på riktigt, med i filmen. Det gjorde jag nu. En perfekt avslutning på en upplevelsernas trettondedag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0