5 tips under anställningsintervjun

Är du kallad till anställningsintervju? Grattis! Då är du ett steg närmare drömjobbet.



Fem enkla men nog så viktiga tips under anställningsintervjun följer nedan

1. Första intrycket är viktigt
Se till att din klädsel, ditt humör och ditt utseende är på topp när du kliver över tröskeln till företaget och ska hälsa på personen du ska träffa. Ett gott första intryck ökar dina chanser till jobbet. Och komihåg att intervjun i praktiken börjar redan när de frågar om du vill ha kaffe!

2. Skaka hand
Det är faktiskt viktigare än man tror att skaka hand på rätt sätt. Den största tabben du kan göra är att hälsa väldigt slappt och menlöst. Handslaget ska heller inte vara väldigt hårt och intensivt. Försök att hitta en medelväg i styrka.

3. Kroppsspråk
Ditt kroppsspråk är minst lika viktigt som det du säger under intervjun, om inte viktigare. Sätt dig på ett sätt som känns naturligt men ändå ser seriöst ut. Sitt med rak rygg och undvik att ha armarna i kors. Ha överhuvudtaget en stolt hållning genom hela mötet.

4. Visa engagemang
Genom att visa ett genuint intresse och engagemang för tjänsten du söker ökar helt klart dina chanser att få jobbet.

5. Lyssna och skapa ögonkontakt
Bäst svar på intervjuarens frågor kan du ge om du lyssnar noggrant och försöker förstå precis vad intervjuaren menar. Är du osäker, fråga! Det är förargligt att besvara fel fråga bara för att man missförstått. Försök även att få till en naturlig ögonkontakt med intervjuaren.


Kommentarer
Postat av: Jonte

Sova är A och O för ett lyckat HR-arbete, annars ser det alldels utmärkt ut.

2009-02-20 @ 00:12:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0