Är du en bra arbetskamrat?

Tidningen Du&jobbet gjorde en undersökning om hur man ser på sina arbetskamrater och sig själv (!) som arbetskamrat. Ingen ansåg sig vara en dålig arbetskamrat i undersökningen. Av de tusen som svarade på enkäten var det bara tio procent som inte vet hur de ska skatta sig själva medan hela 90 procent svarade att de är en bra arbetskamrat. 60 procent tycker att deras arbetskamrater är bra. Bara tio personer svarade att de huvudsakligen var omgivna av dåliga arbetskamrater, medan nästan 40 procent tyckte att de hade både ock i omgivningen. Detta trots att 9 av 10 alltså själva anser sig vara en bra arbetskamrat.

- Det är alltid lättare att se brister hos andra än hos sig själv, kommenterar terapeuten Marie-Louise Hagström resultatet. Marie-Louise Hagström är gruppterapeut och expert på att reda ut arbetsplatskonflikter.

En dålig kollega far med skitsnack och skvaller. Om man inte vill vara en sådan ska man vägra att delta och be skitsnackarna gå direkt till objektet för snacket, råder hon.

- Som chef måste man ta tag i situationen och se till att de personer konflikten gäller pratar med varandra och reder ut situationen, så att inte missnöjet jäser och sedan exploderar, säger hon.

Marie-Louise Hagström har inget till övers för synsättet att lite skvaller är bra för gemenskapen på arbetsplatsen. Nej, det skapar bara otrygghet och tyder på dålig självkänsla hos skitsnackaren.

- Är du trygg i dig själv behöver du inte tala illa om andra. Men om man inte själv tycker att man duger, då är det nära till hands att man försöker höja sig själv genom att göra så.

Så, skit i skitsnacket och våga vara dig själv!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0