Burning beauty, David LaChapell på Fotografiska

Burning Beauty, David LaChapelle. Fotoutställning på Fotografiska som pågår 30 november - 3 mars 2013.
 
Min tredje gång på Fotografiska muséet.
 
Söndagen bjöd på ljuvligt, vackert men brr så kallt vinterväder denna helg. Detta till trots, tog vi oss ut och besökte Fotografiska muséet min kompis Lovisa och jag. Vi har båda bestämt oss för att göra roliga saker på vår fritid och vad kunde passa bättre än en frukost/brunch och fotoutställning på en söndag tyckte vi. Efter att vi hade mötts i shopen tog vi oss via kassan och de nya skåpen vidare genom entrén och upp till matsalen, bortom bistron, två trappor upp. Ett gediget brunchbord var uppdukat men den största behållningen på buffén var nog sconesen med färskost, sylt och honung. Förutom den fantasiska utsikten förstås.
 
Det kom några snöflingor när den här bilden togs, annars var det molnfritt.
 
David LaChapelles fotoutställning Burning Beauty bjöd på diverse häftiga foton, det ena mer urflippat än det andra. Här ett utdrag ur beskrivningen:
 
"Med kroppen som motiv visar LaChapell upp en gränsöverskridande estetik som både innefattar den klassiska konstens skönhetsideal och ett alternativt perspektiv för en ny tid. Med rötter i populärkultur och subkultur förhöjer hans vision den ständigt skiftande visuella kultur som omger oss i vardagen."
 
Här kommer ett urval av "foton på foton".
 
Mängder av fabulous photos
 
Det jag gillade mest var kändisar som hade porträtterats, en del för rätt länge sen, i häftiga kompositioner. Det här var min tredje gång på Fotografiska, första gången besökte jag Annie Leibovitz fotoutställning A photographer's Life 1990 - 2005 som visades under ett par månader år 2010. Andra gången såg jag Fashion - modefotografi genom tiderna, en utställning med modefotografier som pågick under senare delen av 2010 och en kort bit in i 2011.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0